Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Santiago de Compostela

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban, Körutazás Spanyolországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

SANTIAGO DE COMPOSTELA
LOURDES – PIRENEUSOK – ÉSZAK-SPANYOLORSZÁG

Felkeressük Baszkföld, Kantábria és Asztúria legszebb városait és az európai zarándoklatok két jelentős állomását. Utazunk a Pireneusok impozáns csúcsai között és láthatjuk az Atlanti-óceán által formázott, festői észak-spanyol partokat!

Utazás: Budapest – Barcelona és Madrid – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: *** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

1. nap: Budapest – Barcelona – Carcassone – Lourdes (kb. 660 km)
Repülés Budapestről a reggeli órákban Barcelonába, továbbutazás autóbusszal a franciaországi CARCASSONE erődvárosba, amely Európa legnagyobb középkori vára. LOURDES-ban Bernadette életének helyszíneit, a Mária-jelenések kegyhelyeit nézzük meg. Aki pedig zarándoklatként fogja fel santiagoi útját, itt részt vehet az esti fáklyás körmeneten is. Vacsora, szállás Lourdes-ban.

2. nap: San Sebastian – Bilbao – Suances (kb. 500 km)
Spanyolországba SAN SEBASTIAN-nál, az ország nyári fővárosánál térünk vissza, ahová korábban a madridi nyári hőség elől menekült a királyi család és a minisztériumok. BILBAO-ban megnézzük többek között a függőhidat (Puente Vizcaya), mely a Világörökség része. Vacsora, szállás Suances környékén.

3. nap: Suances – Altamira – Santillana – Oviedo – León (kb. 350 km)
Első állomásunk ALTAMIRA híres Barlang Múzeuma, amely a történelem előtti idők Sixtus kápolnájaként is ismert. A páratlan művészi alkotás több mint 15 ezer évvel ezelőtt készült és a dél-európai, ún. magdaléni kultúrák kivételes emléke. Következő állomásunk SANTILLANA a XV–XVII. századi nemesi paloták, festői utcák és terek kisvárosa. OVIEDO-ban megtekintjük a korai asztúriai építészet legnagyobb értékeit. San Julian de los Prados a legjobb állapotban fennmaradt IX. századi falfestéssel büszkélkedik, a katedrális ókeresztény kápolnájának X. századi kincsei után, az óváros felfedezése következik. Vacsora, szállás Leónban.

4. nap: León – Astorga – Ponferrada (kb. 180 km)
Ismerkedés a királyi várossal, LEÓN-nal: Plaza Mayor, városfalak, gótikus katedrális, román San Isidoro, a világ egyik legjelentősebb román mennyezetfreskója, királysírok, üvegablakok, a San Marco 100 méter hosszú platareszk homlokzata. Továbbutazás ASTORGA-ba, melynek fő látnivalói Gaudi palotája és a katedrális. Vacsora, szállás Ponferradaban.

5. nap: Ponferrada – Lugo – Santiago de Compostela (kb. 300 km)
PONFERRADA a templomos lovagok egykori székhelye, a XII. században alapított erődítmény még romjaiban is impozáns. Rövid pihenő LUGO-ban, ahol megtekintjük a rómaiak által épített városfalat. Irány Santiago de Compostela! Vacsora, szállás.

6. nap: Santiago de Compostela
Az egész napot Jakab apostol városában töltjük. Legyünk zarándokok vagy csak esztéták, netán a városképek vagy a hangulatok kedvelői, itt megtaláljuk, amit kerestünk. Hogy mit? Ezt az előzetes program nem mondhatja el, de egy tanácsunk lehet: tessék jól felkészülni! A várossal egyszerűen nem lehet betelni! Vacsora, szállás Santiagoban.

7. nap: Ourense – Valladolid (kb. 480 km)
Ismerkedés OURENSE főbb látnivalóival: XII–XIII. századi katedrális (Santiago után a legszebb Galiciában), óváros, festői terek. A későbbiekben ismerkedés VALLADOLID nevezetességeivel (Plaza Mayor, a San Gregorio és a San Pablo homlokzata kivilágítva is szép). Vacsora, szállás Valladolid környékén.

8. nap: Valladolid – Burgos – Madrid - Budapest
Utazás BURGOS-ba. A tartományi és érsekségi székváros a gótikus építészet fellegvára, itt áll a Szűz Mária katedrális, mely egyike Spanyolország legelső, legszebb és legegységesebb székesegyházainak. Transzfer a madridi repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:


Franciaország:
- A Szent Jakab zarándokút Franciaországra eső része
- Carcassone fallal körülvett óvárosa

Spanyolország:
- A Szent Jakab zarándokút
- Bilbao függőhídja
- Altamirai barlang
- Oviedo – Emlékművek
- Santiago de Compostela – Óváros
- Burgos – Katedrális


A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Barcelona és Madrid – Budapest útvonalon
- utazást a körutazás alkalmával légkondicionált autóbusszal
- 6 éjszaka szállást Spanyolországban *** szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
- 1 éjszaka szállást Lourdesban *** szálloda 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- magyar nyelvű idegenvezetést
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 55.000,- Ft / fő (Indulásig változhat!)
- a vacsorákhoz az italt
- belépőket, a fülhallgatót, a helyi vezetéseket és a foglalási díjakat: kb. 125,- € / fő (mely a folyamatban lévő spanyol hatósági áremelések miatt változhat!)
- szervízdíjat / borravalót: 10,- € / fő (gépkocsivezető, helyi szállodák, éttermek stb.)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- 25 – 29 fő utazása esetén a 12.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!