Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Horvát Húsvét - kirándulások az isztriai - félszigeten

Horvátország, Körutazás Horvátországban, Körutazás Horvátországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szálloda 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Zágráb – Isztriai-félsziget (kb. 650 km)
Utazás rövid pihenővel ZÁGRÁB-ba, a horvát fővárosba, amely az Osztrák-Magyar Monarchiában is fontos szerepet töltött be. Alapjait a magyar Szent László király tette le, a nagy előd templomának megépítésével. Megnézzük a helyén álló Katedrálist, melyet az egyházi negyed vesz körül. Innen a sok harcot látott „Véres hídon” megyünk át a Várnegyedbe, ahol megvan még a Latrok tornya és várfalak, melyeket IV.Béla parancsára építettek. Lemegyünk a mai nagyváros központi terére, hogy a „modern” Zágrábot is felfedezzük, majd lehetőség lesz a kétszintes, hatalmas piac, a Dolac forgatagával való ismerkedésre is. Továbbutazás a szálláshelyünkre. Vacsora, szállás.

2. nap: Poreč – Rovinj – Limski-Fjord (kb. 100 km)
Elsőként a horvát világörökségek egyikével, az Euphrasius bazilikával büszkélkedő POREČ-be látogatunk. Mozaikja vetekszik Velence és Ravenna kincseivel, de számos római, román, gót emlék is található. ROVINJ városát fekvése, zegzugos utcái, hamisítatlan olasz hangulata miatt joggal nevezik a horvát tengerpart legbájosabb gyöngyszemének. Délután hajózás a LIMSKI-FJORD-ba, a kalózok egykori búvóhelyére. Vacsora, szállás.

3. nap: Pazin – Beram – Motovun (kb. 140 km)
Látogatás a középkori PAZIN várában, melynek zord falai között ma etnográfiai kiállítást találunk. Állítólag Verne regényhőse, Sándor Mátyás ebből a várból szökött meg. Természeti különlegessége még a településnek a Pazinsčica folyó víznyelője, egy hatalmas sziklaüreg. BERAM parányi falucska, Pula és és Poreč után, a félsziget 3. legfontosabb látnivalójával büszkélkedhet. Temetőkápolnája falain, a XV. század végén festett „képes biblia” olvasható. Leghíresebb a „Haláltánc” freskó. Belső Isztria leghangulatosabb helyét, MOTOVUN-t, a kúp alakú hegyre "felcsavarodott" városkát kettős falak védték a velenceiek uralma alatt. A városfalak, a bástyák és a kapuk alatt ma művészek és turisták ezrei járnak. A környék a „szarvasgomba vadászok" bázisa, a híres afrodiziákum egyik lelőhelye. Vacsora, szállás.

4. nap: Pula – Labin - Abbázia (kb. 200 km)
Délelőtt városnézés PULÁ-ban, ahol a kb. 2000 éves amfiteátrum, városfalak, Sergilius diadalíve, római mozaik mellett még sok más érdekességet láthatunk. Rövid megálló LABIN középkori óvárosában, melynek érdekessége, hogy a XX. század zavaros évtizedeiben független köztársaság is volt rövid ideig. Továbbutazás OPATIJA / ABBÁZIA felé, amely a K. u. K. idők kedvelt nyaraló helye volt. Hangulata ma is a boldog békeidőket eleveníti fel. Monarchia kori szállodái, panziói ma is működnek, idézve dédanyáink idejét. Séta a gondozott parkokkal, part menti sétautakkal kialakított üdülőhelyen, szabadidő. Vacsora, szállás.

5. nap: Isztriai-félsziget – Budapest (kb. 700 km)
Reggeli után búcsú az Adriától és elindulunk hazafelé. Hazautazás Szlovénián keresztül. Míg átutazunk rajta, ízelítőt kapunk a parányi, de látnivalókban gazdag ország szépségeiből. Rövid pihenő PIRAN-ban. HRASTOVLJE-ban található a „Haláltánc” templom, a Beranban megismert freskók szlovén párjával, megér egy kis kitérőt. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Poreč történelmi városa és az Euphrasius bazilika


A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szálloda 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, ital nélkül)
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)


A részvételi díj nem tartalmazza:
- a belépők és fülhallgató összegét: kb. 255,- HRK / fő és 25,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- ajánlott szervízdíjat / borravalót a szállodai személyzet részére: 1,- € / fő / éj
- minimális utaslétszám hiányában, 30 – 34 fő indulása esetén 8.800,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyi jellegű kiadások)

Egyágyas felár: 38.000,- Ft


A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!