Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Advent Melk-Mariazell

Ausztria, Steiermark, Mariazell
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, a Tatabánya-Győr-Bécs-Melk útvonalon. Érkezés Melkbe, látogatás a Melki apátságnál. A Szent Benedek-rendi melki apátság az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachaujelképeként az UNESCO világörökségi védelmét élvezi. Az épületet az évszázadok során többször átépítették. Jelenlegi formájában az osztrák barokk legnagyobb ilyen jellegű épülete. Egy bencés kolostorban a templom utáni legfontosabb helyiség a könyvtár. A melki 12 helyiségből áll, és két fő terme van. Világhírű a barokk stílusú apátság könyvtára és a Paul Torgers freskóival díszített márvány terem. Megtekintjük a kupolás apátsági templomot, az apátság múzeumát, ahol multimédiás információkat kínálnak a vendégeknek. Majd továbbutazunk a festői hegyi kis városba, Mariazellbe. Egy élő képeslapként elevenedik meg a városka a szemünk előtt. Mariazell Stájerország és Alsó-Ausztria határán fekszik, a Bürgeralpe lábánál, a gyönyőrű Bazilikájáról és a csodatévő forrásvízéről vált ismertté, a Szentforrás-kápolna melynek vize „csodát tesz a szembetegségekkel, a zarándokok kedvelt kirándulóhelye. A városka lakosainak száma alig éri el a kétezret. Ugyanakkor többmilliónyi zarándok és látogató érkezik évente. Városnézésünk során először a Bazilikát, Szentforrás-kápolnát. A Bazilika jellegzetes, háromtornyú templom, a város jelképe. Különleges módon ötvözi a gótika és a barokk jegyeit. A templomnak több magyar vonatkozása is van. Nagy Lajos építtette a gótikus templomot, illetve Mindszenty bíboros itt volt eltemetve, majd hamvait később Esztergomba vitték. Ahogy egész Ausztriában, így természetesen Mariazellben is fontos a hagyományok megőrzése, ápolása.  Szabadidő keretén belül több kis üzembe tekinthetünk be a városban, ahol hagyományos úton állítják elő termékeiket a mesterek. A mai modern rohanó világban jóleső érzés visszamenni az időben. A múltszázad elején érezhetjük magunkat a mariazelli patikában, ahol megleshetjük, hogyan készülnek a természetes alapanyagokból, gyógynövényekből  a gyógyító termékek,  valamint lehetőség nyílik egy mézeskalács manufaktúra megismerésére,  ahol természetesen kóstolásra is sor kerül illetve a mézeskalács különlegességekből vásárolhatunk.Hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Ausztria
 
 Utazás: autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetés

Részvételi díj: 12.900,-Ft/fő
Biztosítás: 570,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2%

Belépők:
Melk-Apátság: 16 EUR (tárlatvezetéssel)

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arabona pihenő, Agip kút - 07:00


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!