Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Adventi vásárok Veronában milánói kirándulással

Olaszország, Észak-Olaszország, Milánó
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Nekünk, magyar utazóknak Olaszországról, Milánóról, Veronáról vagy Vicenzáról talán nem elsősorban a karácsonyi hangulat és az adventi vásárok jutnak eszünkbe, mert ezeknek inkább a német nyelvterületen vannak a régmúltba visszanyúló hagyományai. Mégis úgy gondoljuk, hogy érdemes ellátogatni ezekbe az északolasz városokba decemberben is, hiszen az ünnepekre való ráhangolódás közben olyan építészeti remekműveket csodálhatunk meg, mint pl. a milánói dóm, a veronai aréna vagy éppen Palladio palotái Vicenzában.
A veronai adventi hangulatot a városban található több, helyileg elkülönült karácsonyi vásár adja meg, amelyek között külön érdekességként említhetjük, hogy egyenesen Nürnbergből, Európa leghíresebb karácsonyi vásárából is jönnek árusok – külön kis adventi vásárt alkotva – feldíszített kioszkokkal, rengeteg kézműves áruval, forralt borral és sült kolbásszal, hogy egy dél-európai országban igazi adventi hangulatot teremtsenek.

Utazás:
 
Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

3 éjszaka Észak-Olaszországban egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás


Büféreggeli / fakultatív félpanzió.
 
 
Program:
 

1. nap: Velden (Wörthi-tó)
Elutazás Budapestről reggel 5.30-kor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz – Klagenfurt – Udine – Mestre útvonalon. Útközben séta Veldenben, a Wörthi-tó legnépszerűbb üdülőhelyén (patinás szállodák, szupermodern kaszinó, nagyszerű tóparti sétány). Az esti órákban érkezés az észak-olaszországi szállodába (3 éj).

2. nap: Milánó
Kirándulás Milánóba, Olaszország második legnagyobb városába. Közös séta a belvárosban, a dóm megtekintése. Lehetőség lépcsőn vagy lifttel felmenni a „csupa torony – csupa szobor” épületegyüttes tetejére, ahol kiválóan tanulmányozható a középkori építészek és kőfaragók zseniális munkája. Délután marad idő a karácsonyi hangulatot árasztó sétálóutcák felfedezésére, illetve múzeumlátogatásra (például Brera képtár, Scala múzeum). Ez utóbbi múzeum megtekintése során bepillanthatunk a világ talán leghíresebb operaházának, a Scalának a nézőterére is.

3. nap: Verona
Városnézés Veronában, Rómeó és Júlia városában. Veronát sokan Olaszország egyik legvonzóbb városának tartják, nagy élményt jelent a barangolás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A városnézés során látjuk majd a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri-síremlékeket stb. Lehetőség lesz majd a hatalmas római kori amfiteátrum, az Aréna és néhány, műkincsekben gazdag templom megtekintésére is (Sant’Anastasia, Dóm, San Zeno). A 3 csodálatos templom közül művészettörténetileg a San Zeno emelkedik ki, mely az európai román stílusú építészet egyik remekműve.
A városnézés után szabadidő, nézelődés a karácsonyi vásárokban. Sétálgatás a feldíszített bódék között, ahol a sokféle finomság illata minden látogatóban felébreszti a karácsonyi hangulatot.

4. nap: Vicenza
Délelőtt Vicenzával, az egyik legjelentősebb itáliai építész, Palladio városával ismerkedünk. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészet kedvelőinek egyfajta zarándokhelye. A városnéző séta során természetesen látjuk a nagy mester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro Olimpicót. 
Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre – Udine – Klagenfurt – Graz – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2023. dec. 2-5.  94.500 Ft  
2023. dec. 14-17.  94.500 Ft  
2023. dec. 17-20.  90.700 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  20.900 Ft (3 vacsora) 

Egyágyas felár: 30.700 Ft 

3. ágy kedvezménye: 11.500 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap


AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK

5:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:10 – Veszprém OMV benzinkút a 82-es útnál (Tescóval szemben)
8:50 – Szombathely Tesco hipermarket parkolója a 86-os útnál (Shell kút mellett)

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!