Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Skandináv fővárosok, norvég fjordvidék: Stockholm, Oslo, Koppenhága, Bergen és a fjordok

Norvégia, Körutazás Norvégiában, Körutazás Norvégiában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal; az „A” jelű csoportok esetén egyszeri átszállással, a „B” jelű csoport esetén közvetlen járattal. A helyszínen jó minőségű, légkondicionált autóbusszal.

Szállás

8 éjszaka 3 csillagos (esetenként 4 csillagos szintű) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Bőséges büféreggeli / fakultatív félpanzió.
Megjegyzés: A jún. 30-i és a júl. 20-i (“A” jelű) csoportok esetében az oslói 2 estére nem biztosítunk lehetőséget félpanziós felár befizetésére. A szálloda környékén több étkezési lehetőség is van, ahol a szállodai árnál kedvezőbb áron tudnak vacsorázni utasaink, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.

 

1. nap: Stockholm
Elutazás Ferihegyről Stockholm Arlanda repülőterére, érkezés a déli órákban (az előzetes menetrend szerint).
A megérkezést követően városnézés Európa egyik legszebb fővárosában, mely több ezer szigetre épült (az óváros szűk utcácskái; a királyi palota a pompás bútorzattal és a koronaékszerekkel; a Koronázótemplom; a Parlament épülete; a városháza, ahol a Nobel-díjasok bálját tartják stb.). Szállás Stockholm elővárosában (1 éj).

2. nap: Stockholm, Svéd tóvidék
Délelőtt szabad program Stockholmban, idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére (pl. Európa legrégibb skanzenje, Vasa Múzeum). A délutáni órákban továbbutazás az Örebro – Karlstad útvonalon Norvégia irányába. Utunk Svédország legnagyobb tava, a Vänern tó mentén vezet. Szállás Karlstadban (1 éj).

3. nap: Torpo, fjordvidék
Átkelés Norvégiába, majd utazás a fjordvidék felé egyre vadregényesebb tájakon keresztül. Útközben Torpóban megnézünk egy jellegzetes norvég árbóctemplomot. Szállás a fjordvidéken (1 éj).

4. nap: Sogne-fjord (sétahajózás), Nærøy-kanyon, Bergen
Lehetőség hajókirándulásra a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmélyebb fjordján. A hajóút egy szakasza a szűk Nærøy-fjord, amely a magasból lezúduló vízeséseiről híres. Továbbutazás a vadromantikus Nærøy-kanyonon keresztül Bergenbe, a fjordvidék csodálatos fekvésű fővárosába. Városnézés a fjordok kapujának nevezett Bergenben, melynek legfontosabb nevezetességei az UNESCO világörökség részét képező rakparti házsor (a hanza időkből származó Bryggen), a Bergenhus erőd, a halpiac és a kilátóhelyek. Szállás Bergen központjában (1 éj).

5. nap: Hardanger-fjord, Vøringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík, Oslo
Utazás csodálatos tájakon keresztül Oslo irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, Norvégia leghosszabb függőhídján. Fotószünet, majd tovább a festői Måbødal-kanyonon keresztül a Vøringfoss-vízeséshez (a leghíresebb egész Norvégiában). Utazás a Hardanger-fennsík holdbéli tájain át (fotószünetek). Szállás Oslóban (a jún. 30-i és a júl. 20-i csoport esetében a központban) – 2 éj.

6. nap: Oslo
Autóbuszos városnézés a norvég fővárosban: királyi palota, városháza, parlament, egyetem, operaház stb. Ezután séta a gyönyörű Vigeland Parkban, majd látogatás a Holmenkollen sísánchoz (lélegzetelállító panoráma Oslóra). Délután lehetőség idegenvezetőnkkel a Kon-Tiki Múzeum és a Fram Múzeum megtekintésére. Előbbi Thor Heyerdahl (a világhírű norvég utazó) szenzációs expedícióinak, utóbbi pedig a norvég sarkkutató expedícióknak állít emléket. Többek között a Déli-sark felfedezőjének, Amundsennek a híres hajója, a Fram is látható a múzeumban. A késő délutáni órákban az érdeklődőknek valószínűleg lehetőségük lesz egy sétahajózásra az Oslo környéki szigetek között.

7. nap: Göteborg, Helsingør
Utazás Svédország nyugati tengerpartja mentén déli irányba, útközben rövid séta Göteborg városközpontjában. Helsingborgból kompátkelés Dániába.
Helsingørben, Hamlet városában séta a hatalmas Kronborg várkastélyhoz. Érkezés Koppenhágába az esti órákban, a szállodai szobák elfoglalása (2 éj).

8. nap: Koppenhága, Roskilde
Délelőtt városnézés a dán fővárosban: Amalienborg palota – a dán királyi család rezidenciája, a városháza, a Parlament épülete, a bájos Nyhavn negyed – az egykori kikötő, a kis hableány szobra stb. Lehetőség sétahajózásra a várost átszelő csatornákon.
Délután szabad program Koppenhágában, az érdeklődőkkel látogatás Roskildében, mely évszázadokkal ezelőtt Dánia legjelentősebb városa volt. Az UNESCO világörökséghez tartozó katedrális a dán uralkodók temetkezési helye. Összesen 39 dán királyt vagy királynőt temettek el ebben a gyönyörű templomban, állítólag az egész világon nincs még egy olyan épület, ahol ennyi uralkodói síremlék található.

9. nap: Koppenhága
A menetrend függvényében transzfer a koppenhágai repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2023. jún. 30 - júl. 8. A  514.000 Ft + 52.000 Ft (reptéri ill.) = 566.000 Ft  
2023. júl. 20-28. A  512.000 Ft + 64.800 Ft (reptéri ill.) = 576.800 Ft  
2023. aug. 13-21. B  543.000 Ft + 24.000 Ft (reptéri ill.) = 567.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, az útlemondási biztosítást, a helyi autóbuszos utazást, a 8 éjszakai szállást reggelivel, az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig, a felsorolt programokat, a Hardanger-hídon való átkelés díját, a kompátkelést Svédország és Dánia között, valamint a belépőjegyeket a stockholmi városházába, az oslói Kon-Tiki Múzeumba és a Fram Múzeumba. A részvételi díj a sétahajózásokat és az egyéb belépődíjakat nem tartalmazza. 

Félpanziós felár: 
    A       84.500 Ft (6 vacsora)
    B     114.900 Ft (8 vacsora) 

Egyágyas felár: 179.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!