találati lista    előző ajánlat következő ajánlat      
|  


Észak-Olasz tavak és műemlékvárosok

Az út azonosítója: 10970
8 nap / 7 éjszaka
utazás: busszal
időpontok:  Program leírás

Olaszországot északról, a kontinens többi részétől az Alpok láncai választják el. Itt az Alpok déli ol­da­lán a jégkorszaki gleccserek által kivájt mé­lye­dé­sek­ben pompás fjordszerű tavak alakultak ki. A tóparti ódon hangulatú, sikátoros települések, a buja mediterrán növényzet és a környező, gyak­ran hóborította hegyóriások együttese nem egy könnyen felejthető látvány. A körutazás során Észak-Itália 4 legnagyobb taván kívül (Garda-tó, Maggiore-tó, Comói-tó, Iseói-tó) megnézzük a bűbájos Orta-tavat is, kirándulást teszünk az Alpok második legmagasabb hegy­lán­ca, a Monte Rosa keleti lábainál található Ma­cug­na­ga faluba, és természetesen az Alpok mentén fekvő, egykori gazdag kereskedővárosok sem maradhatnak ki a programból. Padova, Vicenza, Mantova, Bergamo, de különösen Verona, valamint Milánó középkori és reneszánsz időkből származó emlékei közel egy szinten vannak Velence, Firenze vagy Róma műkincseivel.

1. nap:
Padova
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok - Nagykanizsa - Tornyi­szent­mik­lós - Maribor - Ljubljana - Mestre útvonalon Padovába, Szt. Antal városába. Ismerkedés a várossal, a híres bazilika meg­te­kin­té­se (gyönyörű szobrok, dom­bor­mű­vek, freskók stb.). Szállás Verona kör­nyékén (3 éj).

2. nap:
Verona, Mantova
Délelőtt városnézés Veronában, Rómeó és Júlia vá­ro­sá­ban. Veronát sokan Olaszország egyik leg­von­zóbb városának tartják, nagy élményt jelent a barangolás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A közös séta során látjuk majd a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri-síremlékeket stb. Lehetőség lesz majd a hatalmas római kori amfiteátrum, az Aréna, és néhány, műkincsekben gazdag templom megtekintésére is (Sant'Anastasia, Dóm, San Zeno). A 3 csodálatos templom közül művészettörténetileg a San Zeno emelkedik ki, mely az európai román stílusú épí­té­szet egyik remekműve. A délután hátralévő részében a szép fekvésű Man­to­vába kirándulunk, ahol a középkori hercegi palotát tekintjük meg, mely a legnagyobb kas­tély­együt­tes egész Olaszországban. A pompás dísztermek be­já­rá­sa igazi csemegét jelent a művészetek ked­ve­lői­nek.

3. nap:
Garda-tó (Sirmione, pano­ráma út, Malcesine, Limone, Riva del Garda)
Az egész napot a Garda-tónál töltjük. Először egy különös fekvésű ősi kisvárosba, Sirmionéba lá­to­ga­tunk. A városka egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében található. Az egykori halászfalu ma a Garda-tó környékének talán legnépszerűbb üdülőhelye (mediterrán hangulat, Scaligeri vár, római kori villa maradványai). Fakultatív lehetőség a félsziget körbehajózására motor­csó­na­kok­kal.
Továbbutazás a Garda-tó keleti partja mentén húzódó pano­rámaúton a tó északi részébe, amelyik fjord­sze­rű­en, mélyen benyúlik az Alpok hegyóriásai közé. A 2000 méter feletti Monte Baldo hegylánc lábainál, a tóparton fekszik Malcesine, egy festői kisváros. Séta a sikátoros óvárosban, a tó fölé magasodó vár meglátogatása (felejthetetlen pano­ráma). Ezt követően lehetőség komppal átkelni az egyedülálló fekvésű Limonéba. Az ősi halászfalu manapság már híres turistaközpont. A hely különlegességét az adja, hogy az ódon hangulatú sikátorok szinte be­pré­se­lőd­nek a tó és egy hatalmas hegy közé. A Garda-tó környéki barangolásunk utolsó állomása a tó északi csücskében fekvő Riva del Garda. Séta a han­gu­la­tos kisvárosban, szabadidő, majd a késő délutáni órákban a keleti part pano­rámaútján térünk vissza a szállodába. Így az autóbusz jobb oldalán ülők is élvezhetik a tó és a túlsó parton magasodó hegyek panorámáját.

4. nap:
Milánó, Comói-tó, Como
Utazás Milánóba, Olaszország második legnagyobb városába. Séta a belvárosban, a dóm meg­te­kin­té­se, majd szabad program. Lehetőség lifttel felmenni a dóm tetejére, ahol kiválóan tanulmányozható a középkori építészek és kőfaragók zseniális munkája. A délutáni órákban to­vább­uta­zás a Comói-tóhoz, ismerkedés magával Como városával (nagyszerű katedrális). Szállás a Maggiore-tónál (3 éj).

5. nap:
Maggiore-tó, Borromeo-szigetek (Isola Bella, Isola dei Pescatori), Stresa
Hajókirándulás a Borromeo-szigetekre (Isola Bella - Borromeo kastély kü­lön­le­ge­sen szép teraszos parkkal, Isola dei Pescatori - ősi halászfalu) és Stresába (híres üdülőhely ódon hangulatú óvárossal, szép palotákkal és gyönyörű parkokkal).

6. nap:
Maggiore-tó, Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó
Pihenés a Maggiore-tónál. Fakultatív program: Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó

7. nap:
Bergamo, Iseói-tó
Búcsú a Maggiore-tótól, utazás Bergamóba, a Bergamói-Alpok lábainál elterülő tartományi székhelyre. A város ősi magja, a 100 méteres hegyre épült, ősi falakkal körülvett Felsőváros nagyszerűen megőrizte középkori jellegét (történelmi műemlékek sokasága). Siklóval megyünk fel az Alsóvárosból, és a közös séta során látjuk a város nagyszerű díszterét, a Piazza Vecchiát, a középkori városházát, a város­tor­nyot (lifttel fel lehet menni a tetejére), a városi könyvtár reneszánsz palotáját, a ragyogó homlokzatú Colleoni-mauzóleumot (az észak-itáliai reneszánsz egyik gyöngyszeme) és két csodálatos templomot, a katedrálist valamint a Santa Maria Maggiore-templomot. Délután az Iseói-tóval ismerkedünk, mely szép­sé­gé­ben semmivel sem marad el Észak-Olaszország más, híresebb tavaitól. Séta Iseóban, a tópart egyik han­gu­la­tos kisvárosában, majd lehetőség résztvenni a "3 sziget" hajókiránduláson. Két pici sziget között, a tó közepén emelkedik az Iseói-tó nagy ne­ve­zetes­sé­ge, a hatalmas Monte Isola (Hegy-sziget), melynek legmagasabb pontja több mint 400 méterrel van a tó szintje felett (egészen különleges látvány). Szállás Verona környékén (1 éj).

8. nap:
Vicenza
Délelőtt Vicenzával ismerkedünk, az egyik leg­je­len­tő­sebb itáliai építész, Palladio városával. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészetet kedvelőknek egyfajta zarándokhelye. A városnéző séta során természetesen látjuk a nagy mester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro Olimpicót. Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre - Ljubljana - Maribor - Tornyi­szent­mik­lós - Nagy­ka­ni­zsa - Siófok útvonalon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Budapestre az esti órákban.

* A máj. 14-i és a júl. 15-i csopor­toknál a szállodákat fordí­tott sorrend­ben tudtuk foglalni, ezért a progra­mo­kat is eltérő sor­rendben bonyo­lítjuk le az aláb­biak szerint:

1. nap:
Padova

2. nap:
Milánó, Comói-tó, Como

3. nap:
Maggiore-tó, Borromeo-szigetek, (Isola Bella, Isola dei Pescatori), Stresa

4. nap:
Maggiore-tó, Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó

5. nap:
Bergamo, Iseói-tó

6. nap:
Verona, Mantova

7. nap:
Garda-tó (Sirmione, pano­ráma út, Malcesine, Limone, Riva del Garda)

8. nap:
Vicenza

Tehát vala­mennyi program teljesülni fog, csak más sor­rendben.

Képgaléria
Fakultatív programlehetőségek

Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó: A Maggiore-tó bizonyos pontjairól tiszta időben kiválóan látszik a Monte Rosa, az Alpok második legmagasabb hegylánca (legmagasabb csúcsa, a Dufourspitze 4634 méter magas). Utazás egy vad­re­gé­nyes alpesi völgyben Macugnaga faluba, mely a Monte Rosa tömb keleti lábainál található. Séta a gyönyörű fekvésű faluban és környékén.
A következő programunk az Orta-tó. A romantikus, emberléptékű tavat sokan Észak-Itália legelragadóbb természeti csodájának tartják. Is­mer­ke­dés a fél­szi­ge­ten fekvő, középkori hangulatú Orta San Giulio városkával, lehetőség áthajózni a főtérrel szemben fekvő parányi San Giulio-szigetre, ahol egy gyönyörű bazilika található.

A fakultatív program ára: 5 900 Ft (garantált indulás).


Szálloda leírás

Hotel 3***-4****

Ellátás: büféreggeli. Felár ellenében fakultatív félpanzió: 28 700 Ft - 7 vacsora.

Részvételi díjak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek. (Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlop szürke, a többi oszlop pedig fekete háttérszínű.)

indulási időpontok:

2014-09-17

időtartam: 7 éjszaka
indulási időpontok:

2014-09-30

időtartam: 7 éjszaka
Hotel 3***-4****
Részvételi díj122 700 Ft/fő118 400 Ft/fő
Egyágyas felár39 500 Ft/fő39 500 Ft/fő
Félpanzió28 700 Ft/fő28 700 Ft/fő
Fakultatív programok
Macugnaga-Monte Rosa5 900 Ft/fő5 900 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás560 Ft/fő/nap560 Ft/fő/nap


Az ár tartalmazza:
 • autóbuszos utazást
 • 7 éjszakai szállást reggelivel
 • útlemondási biztosítást
 • felsorolt programokat
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
 • fakultatív programot
 • BBP biztosítást
 • belépődíjakat
 • hajójegyeket
 • olaszországi idegenforgalmi adót - helyszínen fizetendő kb. 3 EUR


Kiegészítő információk

3. ágy kedvezménye: 27 000 Ft

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 3+1 éjszaka Verona kör­nyé­kén egy szép 4****-os szál­lo­dá­ban, 3 éjszaka a Maggiore-tónál egy szép fekvésű, kellemes 3***-os szál­lo­dá­ban, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szobákban.

Autóbuszos felszállási lehetőségek:
 • Budapest: 6:00 - Déli pályaudvarnál, a CBA Déli Áruház felőli parkoló
 • Székesfehérvár: 7:00 - Piac téri buszpu. melletti / Megyeháza mögötti parkoló
 • Siófok: 7:40 - OMV kútnál a McDonald's-nál
 • Nagykanizsa: 8:50 - MOL benzinkút a 7-es út mellett


Belépődíjak a programhoz:
 • Borromeo-szigetek: hajókirándulás: 9 EUR
 • Borromeo kastély: 9,50 EUR
 • Orta: áthajózás a szigetre: 4 EUR
 • Bergamo: sikló: 2,20 EUR
 • lift a várostoronyba: 3 EUR
 • Iseói-tó: hajókirándulás: 9 EUR
 • Verona: belépő 3 templomba: 5 EUR
 • Mantova: Hercegi Palota: 6,50 EUR
 • Malcesine: vár: 6 EUR
 • komp Limonéba és vissza: 10,60 EUR
 • Vicenza: Teatro Olimpico: 8 EUR


Az árak tájékoztató jellegűek.
   találati lista    előző ajánlat következő ajánlat